MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ugotuj zielone szparagi w osolonym wrzątku przez 1-3 min,...
fot. vanillaechoes/123RF

Przepisy na szparagi na każdą porę dnia. Jak zrobić makaron ze szparagami i krem ze szparagów? Sprawdź 15 pomysłów na dania ze szparagami

Makaron ze szparagami, zielonym pesto i parmezanem

Ugotuj zielone szparagi w osolonym wrzątku przez 1-3 min, osącz i pokrój na kawałki. Następnie ugotuj al dente makaron fettuccine (wąskie wstążki, do 1 cm) w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. Odlej 2 łyżki wody z gotowania i osącz makaron. Wrzuć na patelnię mały kawałek masła i szparagi, dopraw solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową, dodaj wodę z makaronu, wymieszaj sos z makaronem i wyłóż na talerze. Na wierzch każdej porcji dodaj odrobinę pesto z bazylii lub innego oraz starty parmezan (Parmigiano Reggiano, ew. Grana Padano), ew. inny twardy ser długodojrzewający

Zobacz również

Ferit podstępem porywa ciotkę Hattuc! Co zrobi?

Ferit podstępem porywa ciotkę Hattuc! Co zrobi?

Wypadek na ul. Batorego w Zielonej Górze. Do szpitala trafił motocyklista

Wypadek na ul. Batorego w Zielonej Górze. Do szpitala trafił motocyklista

Polecamy

To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

HIT DNIA
To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

TYLKO U NAS
Ta kaszubska zupa ma śmieszną nazwę, ale smakuje wspaniale. Sycący obiad w 30 minut

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami

Ten egzotyczny dodatek zastąpi sól i maggie. Od 2,5 tys. lat zachwyca smakiem umami